ΗΠΑ: Η κυβέρνηση θα αγοράσει από τους αγρότες προϊόντα ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως η αμερικανική κυβέρνηση θα αγοράσει αγροτικά προϊόντα από αμερικανούς αγρότες, αξίας τριών δισεκατομμυρίων.
Στην αγορά αγροτικών, κτηνοτροφικών και γαλακτοκομικών προϊόντων κόστους άνω των τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων από αμερικανούς αγρότες και κτηνοτρόφους θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ.
Η κίνηση αυτή έρχεται ύστερα από την αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ και από το ολοένα και αυξανόμενο φαινόμενο ανθρώπων να περιμένουν στην ουρά για φαγητό.
«Ξεκινώντας την επόμενη εβδομάδα, με εντολή μου, οι ΗΠΑ θα αγοράσουν από τους αγρότες μας, τους ιδιοκτήτες ράντσων και τους γεωργούς, τρία δισεκατομμύρια γαλακτοκομικών, κρέατος και προϊόντα για φαγητό» έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν η ανακοίνωσή του αναφέρεται στο σχέδιο ανακούφισης ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε ανακοινωθεί από το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας τον Απρίλιο. Η υπηρεσία είχε αναφέρει πως θα αγοράσει αγροτικά προϊόντα αξίας τριών δισεκατομμυρίων, στο πλαίσιο του προγράμματος.
Ο Λευκός Οίκος δεν αντέδρασε άμεσα στην έκκληση για ένα σχόλιο.
Η αμερικανική οικονομία είδε τον Απρίλιο να χάνονται 20,5 εκατομμύρια δουλειές και την ανεργία να φτάνει στο 14,7%, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή.
Τράπεζες τροφίμων έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν ελλείψεις, ενώ η πανδημία του κορονοϊού έχει διακόψει την αλυσίδα διανομής και προμήθειας, με αγρότες να δηλώνουν πως αναγκάζονται να καταστρέψουν τις σοδειές τους και να σκοτώσουν τα γουρούνια τους, καθώς οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας είναι κλειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.