Αμβρόσιος κατά Μόσιαλου και Παπαδάκη: Βουλώστε το στόμα σας, κύριοι, είστε άσχετοι

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος εξαπολύει βολές εναντίον του Ηλία Μόσιαλου και του Γιώργου Παπαδάκη για τα όσα έχουν πει για τον αγιασμό.
Βολές εναντίον του Ηλία Μόσιαλου και του Γιώργου Παπαδάκη εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, για τις απόψεις που έχουν εκφράσει για τη Θεία Κοινωνία και τον αγιασμό με αφορμή τον κορονοϊό.
«Βουλώστε το στόμα σας, κύριοι! Είσθε αθεολόγητοι! Και άρα άσχετοι και αστοιχείωτοι σε θέματα εκκλησιαστικής ζωής» τιτλοφορείται ανάρτηση του Αμβρόσιου στο προσωπικό του ιστολόγιο με θέμα «Ο αγιασμός είναι όπλο».
«Μας πνίξανε με τις δηλώσεις τους κάποια πολιτικά κυρίως πρόσωπα, δηλώσεις, τις οποίες με πολλήν προθυμίαν προωθούν και λανσάρουν κάποιοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι, καθώς φαίνεται, έλαβαν και αυτοί το μερίδιό τους από το ποσόν των 20.000.000 €, το οποίον, μυστικά και άνισα καθώς λέγεται, διέθεσε η κυβέρνηση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη προς τα Μ.Μ.Ε. για να προβάλουν και να διαφημίσουν το πρόγραμμα “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”, κάνοντας πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό» αναφέρει αρχικά ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων.
Συνεχίζοντας, ο Αμβρόσιος στρέφει τα βέλη του εναντίον του καθηγητή Πολιτικής Υγείας και εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς, Ηλία Μόσιαλου:
«Βούιξε ο τόπος με τις αχαρακτήριστες δηλώσεις του καθηγητού κ. Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος, μολονότι είναι εντελώς άσχετος με τα Θεολογικά Γράμματα, αποτόλμησε να αποφανθεί για τη Θεία Κοινωνία!!! Ερωτηθείς σχετικώς, έδωσε την ακόλουθη απάντηση: “Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να αποφευχθεί με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο. Θα πρέπει να εξετασθεί εάν μπορεί να γίνει με διαφορετικό και ασφαλή τρόπο...”».
Παράλληλα, αφήνει αιχμές και κατά της Ιεράς Συνόδου, σημειώνοντας ότι στον κ. Μόσιαλο δεν θα απαντήσει ο ίδιος: «Αναμένουμε να ξυπνήσει από τον λήθαργο, στον οποίο δυστυχώς έχει περιπέσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και… βλέπουμε!».
«Θα ασχοληθούμε όμως με το ζήτημα του αγιασμού, διότι ο αγιασμός αποτελεί όπλο κατά του διαβόλου, προφυλακτικό μέσο έναντι του κορονοϊού και γενικώς όπλο χρήσιμο σε κάθε ανάγκη της καθημερινής ζωής» προσθέτει.
Στη συνέχεια, ο Αμβρόσιος επιτίθεται κατά του παρουσιαστή Γιώργου Παπαδάκη επικαλούμενος επιστολή αναγνώστη σε εφημερίδα.
«Ο συντάκτης της επιστολής αναφέρεται και σε μία απαράδεκτη τοποθέτηση του παλαίμαχου δημοσιογράφου, κ. Γ. Παπαδάκη, ως προς το θέμα του αγιασμού. Σε κάποια από τις εκπομπές του της σειράς “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” ο δημοσιογράφος κ. Παπαδάκης, αποφαινόμενος ως «ξερόλας», (=από το σλόγκαν τα ξεύρω όλα), αναφέρθηκε στην αναξιότητά μου και είπε: “Όχι, Σεβασμιότατε, δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ το φάρμακο για τον κορονοϊό ο αγιασμός. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε, μια και έξω”».
«Επειδή, λοιπόν, ο κ. Παπαδάκης, εισήλθε σε ξένα χωράφια και αποφάνθηκε, ΟΛΩΣ ΑΝΑΡΜΟΔΙΩΣ ΒΕΒΑΙΑ, για το θέμα του Αγιασμού, αναγκασθήκαμε να του απαντήσουμε δημοσίως με μια επιστολή μας προς την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ. Εξ όσων γνωρίζουμε ο κάθε δημοσιογράφος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ, αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ! Ο δημοσιογράφος, ως επάγγελμα, φωτογραφίζει, καταγράφει, διηγείται και ενημερώνει τον κόσμο για όσα συμβαίνουν, δηλαδή παρέχει πληροφορίες για την καθημερινή ζωή! Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο!» προσθέτει ο Αμβρόσιος ενώ κατηγορεί τον κ. Παπαδάκη ότι «εργάζεται και υπηρετεί αυτό που λέγεται “πλύση εγκεφάλου”».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.