Το «Elka Aristotle» είναι το ελληνικό τάνκερ που χτυπήθηκε από πειρατές - Τι απαντά η εταιρεία - New Planet

Header Ads

Το «Elka Aristotle» είναι το ελληνικό τάνκερ που χτυπήθηκε από πειρατές - Τι απαντά η εταιρεία

Πειρατές απήγαγαν πλήρωμα από ελληνικό τάνκερ στο Τόγκο. Ποια είναι η ταυτότητα του πλοίου; Τι λέει η πλοιοκτήτρια εταιρεία;
«Τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, περίπου στις 03:00, το τάνκερ "Elka Aristotle" δέχτηκε επίθεση περίπου 18 χιλιόμετρα από το λιμάνι Λόμε από ενόπλους», αναφέρει η ανακοίνωση. Ανοικτά των ακτών του Τόγκο, πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνικό τάνκερ, παίρνοντας ομήρους τέσσερα μέλη του πληρώματος. Από αυτά, δύο είναι από τις Φιλιππίνες, ένας είναι Έλληνας και ένας Γεωργιανός.

Ταυτότητα του πλοίου Elka Aristotle

Πρόκειται για πετρελαιοφόρο πλοίο που ναυπηγήθηκε το 2003. Έχει ολική χωρητικότητα τους 55.096 τόνους (gross register tonnage = ο συνολικός εσωτερικός όγκος όλων των μόνιμα σκεπαστών και κλειστών χώρων του πλοίου που βρίσκονται είτε κάτω από το ανώτατο κατάστρωμα είτε πάνω από αυτό) και μέση ταχύτητα τους 5,1 κόμβους. Το σήμα κλήσης του, το οποίο έλαβε η πλοιοκτήτρια εταιρεία κατά την έκδοση της άδειας αλιείας είναι το SXGW, ενώ πλέει υπό ελληνική σημαία. 

Τι απαντά η πλοιοκτήτρια εταιρεία

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε, ότι συνέβη ένα περιστατικό που αφορά το "ELKA ARISTOTLE", στο Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου 2019. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απαγωγή 4 μελών του πληρώματος.
Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε λεπτομερώς, προς το παρόν. Μπορούμε να πούμε μόνο ότι η προστασία και η ασφάλεια των ανθρώπων μας, είναι ύψιστης σημασίας για εμάς και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την έγκαιρη και ασφαλή απελευθέρωσή τους.
Το σκάφος και το υπόλοιπο πλήρωμα είναι ασφαλή.
Ζητούμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σέβονται τόσο τον ευαίσθητο χαρακτήρα της κατάστασης, όσο και την ιδιωτικότητα των οικογενειών των μελών του πληρώματος κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο», αναφέρει η εταιρεία European Navigation Inc., στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο "Έλκα Αριστοτέλης" νηολογίου Πειραιά 11217, το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, στο Τόγκο της Δυτικής Αφρικής, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή τεσσάρων, εκ των 24 μελών του πληρώματος του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας.
«Ο ένας είναι Έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κύριος Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.