Η κακοκαιρία φτάνει στην Αττική - Έπεσαν ήδη 6.650 κεραυνοί - New Planet

Header Ads

Η κακοκαιρία φτάνει στην Αττική - Έπεσαν ήδη 6.650 κεραυνοί

Η ψυχρή εισβολή που έφερε βροχές και καταιγίδες σε όλη σχεδόν τη χώρα, έφερε και χιλιάδες κεραυνούς μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας.
Για τα καλά μπήκε, αν και άργησε, το φθινόπωρο σε όλη την Ελλάδα.
Οι βροχές και οι καταιγίδες έκαναν αισθητή την παρουσία τους  όπως και οι χιλιάδες κεραυνοί, προκαλώντας μάλιστα και αρκετά προβλήματα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr, μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν καταγραφεί 6.650 κεραυνοί στην ευρύτερη περιοχή και οι 3.500 από αυτούς εντός της ελληνικής επικράτειας.
Παρακάτω φαίνεται  η γεωγραφική κατανομή των κεραυνών από το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ».

Πλησιάζει στην Αθήνα η κακοκαιρία

Ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας θα βρεθούν στο «μάτι» της κακοκαιρίας μέσα στις επόμενες ώρες καθώς το μέτωπο κινείται προς τα ανατολικά ενώ θα επηρεαστεί και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ώρες η κακοκαιρία έπληξε τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, το Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Νότια Πελοπόννησο.
Για τις επόμενες ώρες οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, τα Δωδεκάνησα ενώ προς το βράδυ και οι Κυκλάδες.
Μάλιστα, περιοχικά προγνωστικά μοντέλα υψηλής ανάλυσης μπορούν να δώσουν με  ακρίβεια και λεπτομέρεια τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο αλλά και την ένταση της ηλεκτρικής δραστηριότητας.
Παρακάτω η κατανομή του ολικού υετού μέχρι το βράδυ της  Δευτέρας, όπως έχει προβλεφθεί από το μοντέλο BOLAM.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.