ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως η CIA “άκουγε” τα μυστικά 120 χωρών -και της Ελλάδας- πουλώντας τους “συστήματα προστασίας”!!! - New Planet

Header Ads

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως η CIA “άκουγε” τα μυστικά 120 χωρών -και της Ελλάδας- πουλώντας τους “συστήματα προστασίας”!!!

Ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ δημοσιεύει η εφημερίδα Washington Post, για τον τρόπο με τον οποίο η CIA, επί δεκαετίες παρακολουθούσε τις επικοινωνίες και τα “μυστικά” 120 χωρών στον κόσμο, μέσω μιας εταιρείας που πουλούσε στις χώρες αυτές τεχνολογία για την προστασία των απορρήτων τους. Μόνο που οι χώρες πελάτες δεν γνώριζαν ότι η εταιρεία αυτή ανήκε στη CIA!!! Ανάμεσα στις χώρες θύματα και η Ελλάδα!
Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Γκρεγκ Μίλερ, “για περισσότερο από μισό αιώνα, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εμπιστεύονταν μια  εταιρεία για να διατηρήσουν  μυστικές τις επικοινωνίες των κατασκόπων τους, των στρατιωτών και των διπλωματών τους.
Η εταιρεία, Crypto AG, πήρε το πρώτο της συμβόλαιο για την κατασκευή κρυπτογραφικών μηχανημάτων για τα στρατεύματα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Έγινε κυρίαρχος κατασκευαστής συσκευών κρυπτογράφησης εδώ και δεκαετίες, ακολουθώντας τη τεχνολογία…
…Η ελβετική εταιρεία κέρδισε εκατομμύρια δολάρια πουλώντας εξοπλισμό σε περισσότερες από 120 χώρες .Μεταξύ των πελατών της, το Ιράν, το Πακιστάν, ακόμη και το Βατικανό.
Αλλά αυτό που κανένας από τους πελάτες της δεν γνώριζε ποτέ ήταν ότι η Crypto AG ανήκε κρυφά στην CIA σε μια εξαιρετικά διαβαθμισμένη συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Δυτικής Γερμανίας…”
Τα όσα αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα είναι συγκλονιστικά και με δύο λόγια το θέμα είναι ότι οι Αμερικανοί και έπαιρναν λεφτά από τους συμμάχους τους από την πώληση των “προϊόντων” της εταιρείας και τους κατασκόπευαν. Σημαντικό να επισημάνουμε ότι στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ανάμεσα στις χώρες θύματα είναι και χώρες σύμμαχοι των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ. Μεταξύ αυτών η Ελλάδα, η Ισπανία, η Τουρκία και η Ιταλία!
“Ήταν το μυστικό πραξικόπημα του αιώνα”, αναφέρει  έκθεση της CIA.
Από το 1970 και μετά, η CIA και ο κωδικοποιημένος αδερφός της, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, έλεγξαν σχεδόν όλες τις πτυχές της λειτουργίας του Crypto ,μαζί με τους γερμανούς συνεργάτες τους, σχεδιάζοντας την τεχνολογία, σαμποτάροντας τους αλγορίθμους και κατευθύνοντας τους στόχους πωλήσεων.
Στη συνέχεια, οι αμερικανοί και οι δυτικογερμανικοί κατάσκοποι “κάθισαν πίσω και άκουγαν”. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, “παρακολούθησαν τους μουλάδες του Ιράν κατά τη διάρκεια της κρίσης ομήρων του 1979, τροφοδοτούσαν με πληροφορίες σχετικά με το στρατό της Αργεντινής τη Βρετανία κατά τη διάρκεια του πολέμου των Φώκλαντ, παρακολουθούσαν τις εκστρατείες δολοφονίας δικτατόρων της Νότιας Αμερικής και  αξιωματούχους της Λιβύης τους οποίους άκουσαν να αλληλοσυγχαίρονται για τον βομβαρδισμό του 1986 για μια ντίσκο του Βερολίνου”.
Διαβάστε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Washington Post ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.