Αντιδρούν οι Αλβανοί για την προτομή του Βασίλειου Σαχίνη στη Δερβιτσάνη - New Planet

Header Ads

Αντιδρούν οι Αλβανοί για την προτομή του Βασίλειου Σαχίνη στη Δερβιτσάνη

 Αντιδρούν οι Αλβανοί για την προτομή του Βασίλειου Σαχίνη στη Δερβιτσάνη

Ακραίοι Αλβανοί διαμαρτύρονται για την προτομή του ηγέτη του «Μετώπου Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου» Βασίλειο Σαχίνη στη Δερβιτσάνη και κάνουν λόγο για «ηγέτη των σφαγών στη νότια Αλβανία», ταυτόχρονα ζητάνε από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα να αντιδράσει. 
Επίσης, η αλβανική ιστοσελίδα 27.al που δημοσιεύει συχνά-πυκνά για τους Αλβανοτσάμηδες και το κόμμα τους, το «Κόμμα Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας»- PDIU, φιλοξενεί σήμερα την ανακοίνωση του.
Σε αυτήν, καλεί την αλβανική κυβέρνηση και πρωτίστως τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, να βγάλει τα "μαύρα γυαλιά" και να ανοίξει τα μάτια του για να υπερασπιστεί την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα καθώς την κρατική και την αλβανική αξιοπρέπεια.
«Η σιωπή σχετικά με τα δικαιώματα των Αλβανών της τσαμουριάς και η συζήτηση με την ελληνική πλευρά για την αφαίρεση του ονόματος ‘τσαμουριά’ από τα κείμενα της αλβανικής ιστορίας, οι επικίνδυνες και ανήσυχες παραλείψεις στη διαδικασία «Απογραφής του πληθυσμού 2020», είναι κώδωνες συναγερμού», αναφέρει η ανακοίνωση του PDIU.
«Το PDIU διαμαρτύρεται για την αντι-αλβανική προτομή του Βασίλειου Σαχίνη στη Δερβιτσάνη,  γνωστός από την ιστορία και τους Αλβανούς ως ηγέτης των σφαγών στη νότια Αλβανία, ιδρυτής και ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης ΜΑΒΗ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου), για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου,  έναν (γεωγραφικό) όρο χωρίς ιστορική βάση και χωρίς ειρήνη…» σημειώνει χαρακτηριστικά το PDIU.

Το 1942 ο Βασίλειος Σαχίνης μαζί με άλλους πατριώτες της ελληνικής μειονότητας ίδρυσε την οργάνωση ΜΑΒΗ. Η Οργάνωση έδρασε κατά των κατοχικών ιταλικών δυνάμεων και κατόπιν κατά των γερμανικών καθώς και κατά των αλβανικών οργανώσεων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.