Κορωνοϊός: Σε καραντίνα για 14 μέρες οι δύο Έλληνες που ήρθαν από την Γουχάν - New Planet

Header Ads

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα για 14 μέρες οι δύο Έλληνες που ήρθαν από την Γουχάν


Κορωνοϊός: Σε καραντίνα για 14 μέρες οι δύο Έλληνες που ήρθαν από την Γουχάν
Σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 ημέρες βρίσκονται οι δύο Έλληνες που επέστρεψαν από την Γουχάν της Κίνας. 
Στο νοσοκομείο Σωτηρία για προληπτικούς λόγους, βρίσκονται δύο Έλληνες πολίτες, οι οποίοι επαναπατρίστηκαν από την Κίνα. Στο νοσοκομείο θα τεθούν σε απομόνωση για 14 μέρες προκειμένου να εξαλειφθεί η όποια πιθανότητα να έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, αν και δεν φέρουν κανένα σύμπτωμα.  
Οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι. Έφτασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο, με προορισμό τη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο. 

Επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής, και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες. 

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.