Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Επίθεση δέχτηκε αμερικανικό κονβόι που κατευθυνόταν στο Ιράκ από τη Συρία - New Planet

Header Ads

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Επίθεση δέχτηκε αμερικανικό κονβόι που κατευθυνόταν στο Ιράκ από τη Συρία

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, το ρωσικό κέντρο για τη συριακή συμφιλίωση ανέφερε ότι κανείς αμερικανός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε κατά την επίθεση.
Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τη Ρωσία ότι αμερικανικό στρατιωτικό κονβόι δέχτηκε επίθεση από μαχητές που υποστηρίζονταν από την Τουρκία κοντά στην Τελ Τάμερ, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Λάβαμε ενημέρωση ότι ομάδα αμερικανών στρατιωτών κινούνταν σε δρόμο προς τα σύνορα με το Ιράκ, 6 χιλιόμετρα δυτικά από το Τελ Τάμερ, δέχτηκε επίθεση από περιοχή που ελέγχεται από μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που στηρίζει η Τουρκία» δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία Γιούρι Μπόρενκοφ.
Τον Οκτώβριο η Άγκυρα ξεκίνησε επιχείρηση στην βορειοανατολική Συρία για να καθαρίσει την περιοχή από Κούρδους μαχητές και τρομοκράτες του ISIS. ΗΠΑ και Τουρκία είχαν συμφωνήσει στις 17 Οκτωβρίου σε εκεχειρία 120 ωρών.
Καθώς η εκεχειρία ολοκληρωνόταν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν στην απομάκρυνση των Κούρδων μαχητών από τα σύνορα. Επιπλέον οι δύο χώρες διεξάγουν κοινές περιπολίες στη ζώνη των επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.