Ποινική δίωξη κατά πρώην στελεχών του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπ. Πολιτισμού για πλαστά δάνεια - New Planet

Header Ads

Ποινική δίωξη κατά πρώην στελεχών του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπ. Πολιτισμού για πλαστά δάνεια


Η Εισαγγελία Διαφθοράς διενέργησε ποινική έρευνα και κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 17 προσώπων που έχουν διατελέσει μέλη του ΔΣ του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ.
Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς κατά 17 πρώην στελεχών της διοίκησης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ), για υπόθεση χρηματικών ποσών που εμφανίζονταν να έχουν διατεθεί σε εργαζόμενους χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Εισαγγελία Διαφθοράς τούς αποδίδει πέντε αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Πρόκειται για στελέχη της περιόδου 2012 - 2014.
Η Εισαγγελία Διαφθοράς διενέργησε ποινική έρευνα για την υπόθεση των αποκαλούμενων «δανείων-μαϊμού», μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί πριν περίπου έναν χρόνο στον Άρειο Πάγο από την πολιτική διοίκηση του ΥΠΠΟ.

Η δίωξη που άσκησε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, αφορά τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, τα επίμαχα ποσά συνολικά φθάνουν τις 200 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την δικογραφία, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού (που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους 50) εμφανίζονταν να έχουν αιτηθεί δάνεια ή βοηθήματα από το Ταμείο των εργαζομένων, τα οποία είχαν μεν εγκριθεί, αλλά ουδέποτε δεν πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους, καθώς - σύμφωνα με το κατηγορητήριο - κατέληγαν στα υπό κατηγορία πρόσωπα.

Το Ταμείο είχε τη δυνατότητα να χορηγεί δάνεια σε εργαζομένους του υπουργείου, κυρίως για ιατρικούς λόγους, τα οποία εξοφλούνταν με κρατήσεις από τους μισθούς των δανειοληπτών.

Οι κατηγορούμενοι φαίνεται ότι αρχικά «βάφτιζαν» δάνεια τα επίμαχα ποσά και εν συνεχεία τους έδιναν χαρακτήρα «βοηθήματος» ώστε να μην γίνονται κρατήσεις μισθών στους ανίδεους «δανειολήπτες» υπαλλήλους.

Την ανάκριση για την υπόθεση θα διενεργήσει Ανακριτής Διαφθοράς.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού αναμένεται να τεθείσε καθεστώς εκκαθάρισης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.