Δήμαρχος Ανατ. Σάμου: Υπάρχουν φαβέλες στην πρωτεύουσα του νησιού, έχει ανατραπεί η ζωή μας - New Planet

Header Ads

Δήμαρχος Ανατ. Σάμου: Υπάρχουν φαβέλες στην πρωτεύουσα του νησιού, έχει ανατραπεί η ζωή μας


Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Ανατολική Σάμο φιλοξενεί περισσότερους από 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ έχει χωρητικότητα 700 ατόμων, δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής.
Για «τραγική κατάσταση» που έχει διαμορφωθεί στο νησί έκανε λόγο ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις ροές προσφύγων και μεταναστών.

Μιλώντας στο Σάββατο στην τηλεόραση του Open, σημείωσε ότι το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Ανατολική Σάμο φιλοξενεί περισσότερους από 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ έχει χωρητικότητα 700 ατόμων.

Είπε επίσης ότι έχει ανατραπεί πλήρως η ζωή των κατοίκων, ενώ αναφέρθηκε και στις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι μετανάστες και πρόσφυγες.
Όπως ανέφερε, «έχουν αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα του νησιού φαβέλες».


 «Υπάρχουν καθημερινά πυρκαγιές»

Τόνισε, δε, ότι υπάρχουν καθημερινά πυρκαγιές και κόβονται δέντρα, ενώ ανέφερε ότι οι άνθρωποι κάνουν την ανάγκη τους σε ρέματα και κάτω από δέντρα.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου απηύθυνε έκκληση για άμεση μεταφορά των μεταναστών και προσφύγων εν όψει του χειμώνα.
Υπογράμμισε, επιπλέον, ότι «το κόκκινο σημείο στο Αιγαίο βρίσκεται εδώ» και ζήτησε άμεση υλοποίηση μέτρων.

Κουμουτσάκος: Μπορούμε να ζητήσουμε έκτακτη βοήθεια

Την Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, είπε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να ζητήσει έκτακτη βοήθεια για το μεταναστευτικό.

«Αν βρεθούμε σε έκρυθμη κατάσταση λόγω Συρίας, έχουμε πάντα τη δυνατότητα να επικαλεστούμε και το άρθρο 78-3 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης», είπε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.