Μέρκελ: Σε δυσκολίες η παγκόσμια οικονομία, το βλέπουμε στη Γερμανία - New Planet

Header Ads

Μέρκελ: Σε δυσκολίες η παγκόσμια οικονομία, το βλέπουμε στη Γερμανία


Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, το βλέπουμε στη Γερμανία, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κάνοντας μνεία στους παράγοντες που ευθύνονται για αυτό.
Την εκτίμηση ότι το Brexit και ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας ευθύνονται για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, επιβαρύνοντας και τη γερμανική οικονομία, εξέφρασε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. 

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, όλοι οι οργανισμοί προβλέπουν βραδύτερη ανάπτυξη, τη βλέπουμε στη Γερμανία και στις προβλέψεις ανάπτυξης», δήλωσε η ίδια, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ακόμη, τόνισε ότι «η υπάρχουσα αστάθεια που δημιουργήθηκε από την εμπορική σύγκρουση των ΗΠΑ - Κίνας» ωθεί την παγκόσμια οικονομία σε χαμηλά επίπεδα, ενώ η αβεβαιότητα σχετικά με τους όρους της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεάζει επίσης την Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι η γερμανική κυβέρνηση προβλέπει ότι η γερμανική οικονομία να εισέλθει σε ύφεση στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, μετά την πτώση στις εξαγωγές κατά το δεύτερο τρίμηνο που επιβάρυνε την οικονομία της. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.