Πολύνεκρη επίθεση σε τζαμί στην Μπουρκίνα Φάσο - New Planet

Header Ads

Πολύνεκρη επίθεση σε τζαμί στην Μπουρκίνα Φάσο


Επίθεση ενόπλων σημειώθηκε σε τζαμί στην Μπουρκίνα Φάσο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 16 άνθρωποι, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.
Ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε τζαμί στο χωριό Σαλμόσι, στην Μπουρκίνα Φάσο, το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά μετά την επίθεση στο τζαμί, όπως ανέφεραν πηγές ασφαλείας από τη Μπουρκίνα Φάσο που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο.
«Ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στο Μεγάλο Τζαμί του Σαλμόσι μεταξύ 19:00 και 20:00 (την Παρασκευή), σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 άτομα», δήλωσε μια πηγή στο γαλλικό πρακτορείο, προσθέτοντας ότι 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν αμέσως, ενώ άλλοι τρεις υπέκυψαν αργότερα στα τραύματά τους.


Η επίθεση επιβεβαιώθηκε από έναν κάτοικο της γειτονικής πόλης Γκορόμ-Γκορόμ, ο οποίος δήλωσε ότι πολλοί κάτοικοι του Σαλμόσι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά το περιστατικό.
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί πρόσφατα στη χώρα, με περισσότερους από 60 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους σε ένοπλες συγκρούσεις από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.