Πύρινα μέτωπα σε Σάμο, Κύθηρα και Φλώρινα - New Planet

Header Ads

Πύρινα μέτωπα σε Σάμο, Κύθηρα και Φλώρινα


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές που ξέσπασαν σε Σάμο, Κύθηρα και Φλώρινα.
Βελτιωμένη παρουσιάζεται σήμερα, Κυριακή, η κατάσταση στην πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στον Μεσόκαμπο της Σάμου, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν τη μάχη της κατάσβεσης.
Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές προχώρησαν χθεςστην προληπτική εκκένωση τεσσάρων ξενοδοχείων.
Με την συνδρομή του Λιμενικού από την περιοχή απομακρύνθηκαν 70 περίπου άτομα μεταξύ των οποίων και κάτοικοι. Συγκεκριμένα ένα πλωτό του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, δύο σκάφη της Frontex και περίπου 20 ιδιωτικά σκάφη περισυνέλλεξαν παραθεριστές και κατοίκους από τις παραλίες της Γλυκόριζας και του Πρωτέα και τους μετέφεραν στο λιμένα και την μαρίνα Πυθαγορείου. Παραμένουν στο σημείο ώστε να συμβάλλουν εκ νέου αν χρειαστεί.
Επιπλέον 170 άτομα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία προς το κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου.
Στην περιοχή Μεσόκαμπος επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα καθώς επίσης και εναέρια μέσα που ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού με το πρώτο φως της ημέρας. Την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν επίσης 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες με Super Puma, καθώς και τρεις 3 ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες με C130, 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε μέσα σε κατοικημένη περιοχή και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις χωρίς όμως να απειλήσει ξενοδοχεία ή σπίτια.
Εν τω μεταξύ, εκτός της Σάμου δύο είναι τα μέτωπα που παραμένουν ενεργά: αυτό της Φλώρινας και των Κυθήρων καθώς πρόκειται για δασικές - δυσπρόσιτες περιοχές.
Η πυρκαγιά στην περιοχή Βροντερό Φλώρινας ξέσπασε λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου και συνεχίζει να μαίνεται, ενώ για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 2 Α/Φ.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κύθηρα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες και στα Κύθηρα προσπαθώντας να οριοθετήσουν τη φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατο σημείο αργά το βράδυ του Σαββάτου.
Με το πρώτο φως της Κυριακής κατέφθασαν στο νησί ενισχύσεις που αποτελούνται από 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες.
Πλέον η συνολική δύναμη που επιχειρεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στην περιοχή Παλαιόπολη Κυθήρων είναι 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 υδροφόρα καθώς επίσης και 2 χωματουργικά μηχανήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.