Μεγάλη φωτιά στη Λέρο - New Planet

Header Ads

Μεγάλη φωτιά στη Λέρο


Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στο Λακκί της Λέρου, στην περιοχή της Μερικιάς.
Στην περιοχή επιχειρούν οι υπηρεσίες του δήμου, των Σωμάτων Ασφαλείας, εναέρια μέσα πυρόσβεσης, καθώς και πολλοί εθελοντές - κάτοικοι του νησιού.
Σημειώνεται ότι στο νησί δεν υπάρχει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής παρά μόνο ένας πυροσβέστης που επιχειρεί με τρεις υδροφόρες του Δήμου και του Πολεμικού Ναυτικού.
Κατόπιν αυτών λοιπόν κινητοποιήθηκε μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με οκτώ άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ. Επιπλέον άνδρες του Λιμενικού απομάκρυναν με ασφάλεια περίπου 60 λουόμενους από παραλία εξαιτίας των πυκνών καπνών.
Στο έργο της κατάσβεσης, συμμετέχει και πυροσβεστικό ελικόπτερο που απογειώθηκε από το νησί της Σάμου. 
Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λακκί της Λέρου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ και 1 Ε/Π. Συνδράμουν 3 υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού.
See Πυροσβεστικό Σώμα's other Tweets

Προληπτικά, εκκενώνονται κάποιες πτέρυγες του νοσοκομείου Λέρου.

Ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Κόλλιας σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι γίνονται συντονισμένες κινήσεις, έτσι ώστε να τεθεί σε έλεγχο η πυρκαγιά.
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ,  lerosnews.gr, e-leros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.