Ισπανία: Απερρίφθη το αίτημα της Κριστίν Λαγκάρντ για αναβολή της κατάθεσής της για το σκάνδαλο Bankia - New Planet

Header Ads

Ισπανία: Απερρίφθη το αίτημα της Κριστίν Λαγκάρντ για αναβολή της κατάθεσής της για το σκάνδαλο Bankia


Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας απέρριψε το αίτημα της διευθύντριας του ΔΝΤ και επόμενης διοικητού της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ να αναβληθεί έως τις 16 Αυγούστου η κατάθεσή της για το σκάνδαλο Bankia. 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρότι, η Κριστίν Λαγκάρντ είχε λάβει από τις 25 Ιουνίου σχετικό ερωτηματολόγιο για το κατηγορητήριο που έχει συντάξει η διατραπεζική επιτροπή CIC, η ίδια ενημέρωσε μόλις την περασμένη εβδομάδα πως το είχε παραλάβει σε κακή κατάσταση και ζήτησε αναβολή για να απαντήσει έως τις 16 Αυγούστου. Αν γινόταν αυτό τότε θα έπαιρνε αναβολή για τον Σεπτέμβριο, μιας και τον Αύγουστο κλείνουν τα ισπανικά δικαστήρια.

Έτσι, η αρμόδια πρόεδρος του 4ου τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου Άνχελα Μουρίλιο απέρριψε το αίτημα, ζητώντας να περαιωθεί η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου εντός του Ιουλίου, ώστε μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο η σύνταξη των τελικών συμπερασμάτων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία εξετάσθηκαν, επίσης, και οι φάκελοι κατηγορίας για ορισμένους εγκαλούμενους για το σκάνδαλο της Bankia όπως η πρώην σύμβουλός της Αραθέλι Μόρα και η εταιρεία ορκωτών λογιστών Deloitte. Σύμφωνα με τους ειδικούς--κάποιοι εκ των οποίων μέλη
της ακαδημαϊκής κοινότητας και επικεφαλής εποπτικών οργάνων του τραπεζικού τομέα--επεσήμαναν πως η Μόρα «διαβεβαίωνα πως όλα πήγαιναν καλά στην τράπεζα».

Παράλληλα, εξέφρασαν αμφιβολίες για την διαφάνεια και την καλή πρακτική με την οποία πραγματοποιεί η Deloitte τους ελέγχους και τους εντοπισμούς των πιθανών κινδύνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.