Κύπρος: Ένταση στη νεκρή ζώνη - New Planet

Header Ads

Κύπρος: Ένταση στη νεκρή ζώνη


Ένταση  στη νεκρή ζώνη μεταξύ των Ελληνοκύπριων γεωργών και των Τούρκων στρατιωτών στη Δένεια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ λίγο πριν τις 6:00 το απόγευμα, Τούρκοι στρατιώτες μπήκαν με δυο στρατιωτικά οχήματα στη νεκρή ζώνη και απέκοψαν το δρόμο, ενώ ακολούθως, γεωργοί από τα κατεχόμενα, μπήκαν στη νεκρή ζώνη και με τη χρήση γεωργικού μηχανήματος, θέρισαν τα χωράφια των Ε/κ γεωργών.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, ενώ έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις του στο Philenews, o κοινοτάρχης της Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, σημείωσε πως ανάλογο περιστατικό μικρότερης κλίμακας, σημειώθηκε πριν από 20 μέρες όταν Τούρκοι με τη βοήθεια του τουρκικού στρατού, μπήκαν στην περιοχή της Δενείας και θέρισαν ένα μόνο χωράφι. Το γεγονός αυτό δεν έγινε γνωστό στα ΜΜΕ και χθες επανήλθαν.

Σημείωσε ακόμη, ότι χθες το απόγευμα σημειώθηκε ένταση όταν οι Τούρκοι στρατιώτες μπήκαν στη νεκρή ζώνη και απέκοψαν το σημείο, ενώ οι Τούρκοι θέριζαν τα χωράφια της νεκρής ζώνης. 

Μάλιστα σε σημείο υπήρξαν και οπλισμένοι στρατιώτες. Αμέσως, σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου, ενημερώθηκαν ΥΠΕΞ, Αστυνομία, Στρατός και Ηνωμένα Έθνη, με τους τελευταίους να σπεύδουν στο σημείο, χωρίς όμως να καταφέρουν να παρεμποδίσουν το θέρος.

Τέλος, ο κ. Παναγιώτου υπογράμμισε πως την κοινότητα της Δένειας δεν την συμφέρει οποιαδήποτε ένταση στην περιοχή. «Ο καθένας έχει την οικογένεια του, τα παιδιά του, την περιουσία του, και δεν είναι προς όφελος κανενός οποιαδήποτε ένταση. Όμως ότι και να πάρουν από τα χωράφια που καλλιεργούν οι Ε/κ, την ψυχή μας δεν θα την πάρουν από τον τόπο μας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.