Αρειος Πάγος: Παράταση της εκλογικής διαδικασίας όπου απαιτείται - New Planet

Header Ads

Αρειος Πάγος: Παράταση της εκλογικής διαδικασίας όπου απαιτείται


Αρειος Πάγος: Παράταση της εκλογικής διαδικασίας όπου απαιτείται                               


Εκλεισαν στις 7.00 το απόγευμα οι κάλπες των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών  εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Άρειος Πάγος έδωσε οδηγία στους δικαστικούς αντιπροσώπους να παρατείνουν την εκλογική διαδικασία στα εκλογικά τμήματα όπου υπάρχει αυξημένη προσέλευση ψηφοφόρων προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η συμμετοχή των ψηφοφόρων που προσήλθαν στα 39.063 εκλογικά τμήματα της χώρας  ήταν αυξημένη, ωστόσο από την τεατραπλή εκλογική διαδικασία δεν έλειψαν τα προβλήματα.

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά στήθηκαν κάλπες για ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές είχε ως αποτέλεσμα η διαδικασία να κινείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και να σχηματιστούν ουρές και καθυστερήσεις σε πολλά εκλογικά κέντρα. 

Ελλείψεις παρατηρήθηκαν  και στην πλήρωση των εφορευτικών επιτροπών, γεγονός που επέτεινε τις καθυστερήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζει ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχαν προσέλθει οκτώ μέλη από τις εφορευτικές επιτροπές, ενώ μέλη της εφορευτικής επιτροπής έλειπαν και από το τμήμα που ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη.

Πολλά είναι τα περιστατικά, σύμφωνα με τοπικά μέσα, σε όλη την Ελλάδα που οι δικαστικοί αντιπρόσωποι αναγκάστηκαν να κρατήσουν με τυχαία επιλογή ως μέλη εφορευτικής επιτροπής «ανυποψίαστους»  πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν, αφού αυτοί που είχαν κληθεί επισήμως δεν παρουσιάστηκαν  ποτέ.


Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας εξήγησε ότι η σημερινή διαδικασία ήταν πρωτόγνωρη λόγω του τι ήταν διπλάσια τα εκλογικά τμήματα και άρα υπήρχε η ανάγκη για διπλάσιους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.